пʼятницю, 9 грудня 2016 р.

Андріївські вечорниці у школі

Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Українці, шануючи свою минувшину та надбання пращурів, зберегли той чудовий колорит українських традицій, доповнивши й увиразнивши його.

 Одним із таких свят, як завжди відзначали наші діди та прадіди, було велике свято – День Андрія. Учні нашої школи вирішили не порушувати таку хорошу українську традицію, а ненадовго повернутися в минуле та влаштувати справжнє свято – Андріївські вечорниці.
 Наші вечорниці відбулися 8 грудня напередодні великого, веселого зимового свята. Організаторами цього цікавого дійства стали учні десятих класів та деякі учні 8 класів.
 Уже традиційно святкове дійство відбувалось на першому поверху нашої школи, де було напрочуд затишно та велелюдно. На свято завітали учні школи та вчителі. 
Серед головних персонажів вечорниць були господиня (Клепач Христина), дочка (П'єх Оля) та господар (Макогін Ілля). В гості до них завітали дівчата (Чебеняк Тетяна, Рубан Юля, Дікарєва Божена, Стець Тетяна, Давидюк Валентина (Одарка), Мельник Роксолана та Бомбергер Наталя) і хлопці (Ханас Максим, Брень Олексій, Шевель Андрій, Березяк Роман, Палій Максим та Качмар Олег). Ведучими заходу були Гожельник Тетяна, Стець Мар'яна та Коваль Маркіян.
 Усі присутні змогли поринути в атмосферу українського гуляння, відчувши себе на справжнісіньких українських вечорницях. На гостей чекали веселі розваги: ігри, цікаві гумористичні андріївські гадання. Учасники співали народних українських пісень. А ще гостей пригощали традиційними смаколиками української кухні. Учасники дійства частувалися традиційними українськими варениками, солодкими пиріжками,  великими та смачнющими пампухами, що їх приготували батьки учнів класу.
 Свято пройшло цікаво. Діти доторкнулися до народних обрядів, розширили свої знання про традиції українського народу. Учні мали можливість проявити свої таланти, відчули себе акторами, артистами. Цей захід сприяв духовному розвитку юних особистостей. Вечорниці здружили школярів ще більше.Після чудового свята відбулась запальна та драйвова дискотека, яка пройшла у веселій та дружній атмосфері. 
Велика подяка педагогу-організатору Лимич З.М. за проведену роботу у підготовці Андріївських вечорниць.










Немає коментарів:

Дописати коментар