суботу, 13 квітня 2019 р.

Тиждень духовності "Софія Київська - дороговказ до вічної мети".

З настанням весни християни перебувають у часі Великоднього посту, який спонукає кожного християнина до покаяння та молитви, духовного становлення і перосмислення цінностей життя.
З цього приводу з 8 по 12 квітня у Жовківській загальноосвітній школі №2 розпочався традиційний Тиждень духовності (вчитель християнської етики Віхоть М.С.) "Софія Киїівська - дороговказ до вічної мети дітей Української Церкви та народу", який розпочався із загальної молитви учнів, педагогів під проводом о. Володимира з ЧСВВ. Молитва – це найкраще спілкування з Богом, яке завжди є почутою. Тому молилися за встановлення і збереження миру в Україні, єдності всього українського народу.
      І надалі кожний день школярі розпочинали з молитви за Україну, за родини та духовних наставників. Під час молитви кожен усвідомлював велику відповідальність за створений Богом світ, за те, яким повинен бути кожен з нас в очах Божих.
Впродовж тижня духовності учні 2-а, 2-б, 3-а, 4-а та 4-б класів малювали малюнки про Божі чесноти. Школярі 8-б, 9-а та 7-а класів мали зустріч із о. Лазарем ЧСВВ, де спілкувалися про духовний світ, гармонію, любов та віру у християнські заповіді. Учні із 6 класів читали Святе Письмо та інсценізували притчі.
     10 квітня школярі 5-б класу здійснили екскурсію у музей "Староскварявський іконостас", де дізналися про невідомі факти з історії рідного краю. 11 квітня школярі 5-11 класів переглянули відеролики про життя та діяльність служителів української Церкви Омеляна Ковча та Йосафати Гордашевської. Опісля для найбільш зацікавлених була проведена вікторина "Софія Київська", де діти дізналися справді унікальні факти будівництва собору, його існування та подальшої історії. Зокрема, відбувся батл між 10-А та 10-Б класами про знання Софійського собору, у якому перемогу здобув 10-А клас (3-2). 12 квітня у школі відбулася Хресна дорога у віршах.
За словами військового капелана о. Андрія Зелінського Софія Київська – геном української самобутності. Священик-капелан розповів, що ми є родом із Софії Київської, тобто з її мудрості. На його думку, Софія Київська – це передусім цінності та відносини, які збудовані на основних ідеях (цінностях) українського народу: свободолюбності, справедливості, софійності, соборності, сакральності, сердечності, спасительності, стратегічності та диві.

Немає коментарів:

Дописати коментар