середа, 19 лютого 2020 р.

Виховний захід "Молитва наша лине в небеса" (приурочений пам'яті Героїв Небесної Сотні у 8- Б класі.)

На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Останніми у цьому довгому списку стали Герої Небесної Сотні. 20 лютого в Україні відзначають День героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській, які віддали своє життя під час Революції Гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Гинули за честь, за волю, за право бути народом, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей. Всього під час Майдану постраждали 2,5 тисячі людей, більше 100 з них загинули. З метою вшанування Героїв Небесної Сотні 18 лютого учні 8-б класу (керівник Іванець М.М.) підготували захід "Молитва наша лине в небеса". Шість років тому ці лютневі дні були сповнені болем, люттю, самопожертвою і відчайдушністю одних та нелюдською жорстокістю інших.
Ми закликаємо вас впродовж цього тижня згадати у  молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 
 Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю священного вогню-частинки вічного. А світло свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті!

Немає коментарів:

Дописати коментар