вівторок, 10 квітня 2018 р.

Тиждень духовності у нашій школі

У рамках відзначення 85-ліття від Дня народження світлої пам’яті Блаженнішого Любомира в березні у Жовківській ЗОШ № 2, відбувся тиждень духовності, присвячений Року Божого Слова в Україні.
Розпочалися заходи із загальношкільної лінійки та спільної молитви із вчителем християнської етики Віхоть М.С., яка звернулася до учнів словами Блаженнішого Любомира про Слово Боже: «…Святе Письмо – це Боже Слово. Бог говорить до нас. А з того Божого Слова можемо дуже багато чого навчитися. Я думаю, це надзвичайно важливе, щоб ми чи спільно, чи поодиноко особливо заглиблювалися в те, що каже нам Господь».  Протягом тижня в класах пройшли християнські уроки «Слово Боже виховує нас» та молитва за мир в Україні. На цих уроках учнів навчали визначати життєві пріоритети, слухати і приймати слова правди. у 7 класах відбувся турнір знавців Святого Письма, школярі 5-6 класів представили проектні роботи; старшокласники зустрілися із о. Лазарем; учні 1-4 класів малювали малюнки до дитячої Біблії; а також школярі переглянули фільм "Знаки часу", а учні 1-5 класів взяли участь у молитовній "Живій вервичці". Для педагогічного колективу відбулася зустріч із отцем Михайлом Микитюком
Щороку, у Тиждень духовності, учні, вчителі та дирекція організовують Хресну дорогу у школі, що стало вже доброю традицією. Цього року Хресна дорога була особливою тим, що її підготували і провели старшокласники. Школярі роздумували над історією Ісуса Христа, робили висновки,  оцінювали свою поведінку та ставлення до людей.
Великий піст - це особливий час для кожного з нас, можливість переосмислити свої вчинки, духовно самовдосконалитися, адже в повсякденній суєті не завжди знаходиться хвилина для роздумів та каяття. Найкраще це робити разом із Спасителем, долаючи всі стації.

Немає коментарів:

Дописати коментар