суботу, 24 листопада 2018 р.

Схилімо голови в скорботі

СХИЛІМО ГОЛОВИ В СКОРБОТІ...
Осінні дні навівають важкі хвилини роздумів над минулим нашої Батьківщини.
Голод ... Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 - 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам"ять мільйонів жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. Відкриті архівні документи ще і ще раз засвідчують, що авторами геноциду стали тодішня правляча влада, радянський політичний режим.
Народ України пам"ятає сторінки свого життя, але з часом відходять у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам"яті в ім"я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.
З метою вшанування пам"яті жертв голоду 1932 - 1933 років працівники Жовківської районнї дитячої бібліотеки спільно зі школярами 6-в та 9-а класів СШ № 2 ( вчитель Людмила Жук) організували і провели годину-реквієм "СХИЛІМО ГОЛОВИ В СКОРБОТІ..." з презентацією книжкової виставки -пам"яті "СВІЧКА ПЛАКАЛА В СКОРБОТІ...". На виставці представлено документи, фотографії, публікації, твори письменників про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам"яті крізь роки проніс страждання та біль спричинені тоталітарним режимом.
Під час заходу школярі вшанували пам"ять померлих під час Голодомору хвилиною мовчання та молитвою.

Немає коментарів:

Дописати коментар