вівторок, 10 січня 2017 р.

нарада при директорові на тему "Інноваційні підходи до творчої індивідуальної діяльності учнів з метою виховання в них стійкої мотивації до навчання".


Сучасний етап розвитку освіти в Україні характеризується відходом від тоталітарної уніфікації і стандартизації педагогічного процесу, інтенсивним переосмисленням цінностей, пошуками нового в теорії та практиці навчання і виховання. Цей процес не може бути стихійним. Він потребує управління. Для сучасного етапу розвитку освіти в Україні характерна широка наявність у ньому інноваційних процесів. Однією з головних проблем сучасної школи залишається формування мотивації учнів до навчально – пізнавальній діяльності. ЇЇ актуальність обумовлена оновленням змісту навчання, постановою завдань формування у школярів прийомів самостійного набуття знань, пізнавальних інтересів, життєвих компетенцій, активної життєвої позиції, здійснення в єдності ідейно – політичного, трудового, морального виховання учнів. 
З цією метою 10 січня у нашій школі відбулася нарада при директорові на тему "Інноваційні підходи до творчої індивідуальної діяльності учнів з метою виховання в них стійкої мотивації до навчання". Своїм досвідом ділилися вчителі Ареф'єва Г.В., Шума І.М. та Химич І.В. Зокрема, Галина Василівна  працює над темою "Шляхи підвищення інтересу учнів до читання творів зарубіжної літератури". Вона наголосила на актуальності теми в умовах комп'ютеризації в усіх сферах життя. Одним із дієвих методів , щоб змусити дитину прочитати твір, педагог вважає написання літературних диктантів, для перевірки знань змісту твору. Для цього вона розробила і надрукувала збірник літ. диктантів для 5-8 класів за новою програмою. 
 Вчитель української мови Шума І. М. свою доповідь присвятила мотивації учнів на уроках. Виділила традиційні методи роботи з обдарованою частиною класу та виокремила нові у роботі з невстигаючими учнями.
Вчитель інформатики Химич І.В. звернула увагу на використання різноманітних хмарних сервісів для розвитку мотивації навчальної діяльності. Вона запропонувала іншим вчителям використовувати ці нові прийоми і методи у свій роботі.






Немає коментарів:

Дописати коментар