четвер, 9 березня 2017 р.

Виховний захід 7-А класу "Є в Шевченка день народження"

«Усе знесла й перемогла його любові сила.
Того великого вогню і смерть не погасила.»
Як і кожен з великих поетів, Шевченко - завжди сучасний. Сьогодні ми з вами святкуємо 203 річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Це поет високих гуманістичних ідеалів, високого духовного і художнього багатства, він завжди є з усіма нами в нашій боротьбі за мир, справедливість, прогрес, за право людини на свободу і щастя. І тому не дивно, що в такий важкий для нас українців час, час боротьби, випробувань, його слово стало супутником, яскравим промінцем сонця, що вилились у ті дорогі серцю сторіночки «Кобзаря».
Вчитуючись у тексти цієї не зовсім звичайної книжки,ще більше зріднюєшся з бунтівливим і людяним генієм великого поета. На тлі сьогоднішніх подій, ще більше розумієш пророчі слова великого Кобзаря.
У нашій школі, як і у багатьох школах, заплановано багато заходів щодо вшанування великого Кобзаря. Один із них відбувся сьогодні, під назвою "Є в Шевченка день народження". Учні 7-А класу (кл. керівник Демчишин І.В.) підготували історико-літературний калейдоскоп із життя Кобзаря. Із сцени звучали вірші, уривки поем, пісні та історичні відомості про Тараса Шевченка.
Атмосфера свята , вдягнені у вишиванки діти, заквітчані голови дівчат, рушники та портрети Кобзаря усе це свідчило, що українська мова та традиції українського народу не забуті, вони живуть серед нас, нагадують про наші коріння. А це саме те, чого прагнув, за що боровся великий син України – Тарас Григорович Шевченко.







Немає коментарів:

Дописати коментар