суботу, 11 березня 2017 р.

Літературні читання у бібліотеці

Минуло 203 роки від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами. 
З іменем Шевченка сьогодні на планеті ідентифікується Україна та українці. І хто б ти не був, де б не жив, перечитавши «Кобзаря», не зможеш уявити своєї долі без Шевченка.
9 березня 2017 року у Жовківській ЦРБ відбулася літературна година «Шевченко – наш. Він для усіх століть», підготовлена спільно з Жовківською ЗОШ № 2.
Ведучі Олексій Брень та Тетяна Гожельник розповіли про життєвий та творчий шлях нашого геніального поета.
В маленького Тарасика і подругу його дитячих літ Оксану талановито перевтілились Марта Дацик і Лев Грещак (6 – Б кл.).
Весь трагізм занапащеної долі молодої дівчини майстерно передали в інсценізації поеми «Катерина» Світлана Дмитрієнко, Анастасія Яцина та Богдан Фесюк (9 – А кл.).
Своїм артистизмом зачарували присутніх виконавці пісень «Не тополю високую» Наталя Бомбергер та Тетяна Гожельник, «Бандуристе, орле сизий» Вікторя Павлик (вчитель музики З. М. Лимич).
Урочисто звучали безсмертні твори Кобзаря у виконанні Максима Ханаса, Олексія Бреня, Ірини Лещинської, Анни Джури, Діани Ільїної, Діани Качмар, Тетяни Гожельник, Тетяни Чебеняк, Андрія Шевеля, Романа Березяка (6 – А, 10 – А, 10 – Б).
Цікавим доповненням до свята стала відеопрезентація «Художник з душею поета» про мистецьку спадщину Шевченка – художника.
Вчитель української мови і літератури Л. Р. Жук зазначила, що творчість Шевченка незнищенна , актуальна сьогодні як ніколи, а твори його варто читати щодня.
Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь –  допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!
Ми впевнені, що цей та інші заходи, які відбулися в  нашій школі, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.  І ще раз переконатися, що
Поезія Шевченка – це вогник,
 схожий на полум’я свічки,
 що запалює душу людини…




Немає коментарів:

Дописати коментар