суботу, 20 травня 2017 р.

Команда Жовківської ЗОШ № 2 - друга у загальнокомандному рейтингу змагань "Свято Героїв"

18 травня 2017 року у  Жовківському районі відбулося відзначення Свята Героїв.
     Знаменно те, що “Свято Героїв” – це свято величі духу українських вояків-борців за волю України, це символ незборимості Української Нації, це день пам’яті усіх тих свідомих українців, що присвятили своє життя для нашого з вами щастя, тих, хто все життя працював для українського народу і хто вмер за Україну.
     Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому, що в травні віддали своє життя за Україну провідники української нації Симон Петлюра та Євген Коновалець. Також у травні за нез’ясованих обставин помер чи був знищений автор першого державницького маніфесту «Самостійна Україна» Микола Міхновський.
      Урочистості розпочалися на площі Євгена Коновальця у місті Жовква. Священики  конфесій міста відправили панахиду пам’яті Борців за волю України. Після урочистого віча учні – старшокласники - учасники районних змагань з військово-прикладних видів спорту - проходять урочистим маршем біля пам’ятника Є.Коновальцю, крокуючи колоною вулицями м.Жовква на міський стадіон, де о 14:00 відбулися змагання. 
       Команда Жовківської ЗОШ № 2 (керівник Мозговий В.П.) посіла ІІ загальнокомандне місце. Вітаємо учнів 10-11 класів та усіх хто допомагав та підтримував дітей на шляху до перемоги.
Довідка: 
День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН. В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято. Для зручності та якомога більшої участі, масові заходи, почасти, відбуваються в п'ятницю, суботу та неділю, що настає після свята. Львівська обласна рада прийняла рішення про святкування в четверту неділю травня.

Немає коментарів:

Дописати коментар