суботу, 13 травня 2017 р.

"Хай святиться ім"я твоє, Мамо!" у 3-А класі.

​Хто найдорожчий на Землі?
Звичайно - наша мама.
Вона порадить у журбі,
Потішиться із нами...
"Хай святиться ім"я твоє, Мамо!" - під такою назвою відбулося свято, присвячене Дню Матері, яке підготували школярі 3 -а класу Жовківської ЗОШ №2 (вчитель Катерина Олексіївна Муц) спільно із працівниками дитячої бібліотеки ( організатор Марія Романівна Токарчук). 
   Школярі зазделегідь готувалися до свята - виготовляли листівки для своїх рідненьких матусь (на святі їх зачитували), вчили вірші, піготували сценку "Тільки мама" ( Кароліна Василькевич, Назар Жужевич, Софія Борис), читали свої власні вірші - Христина Юрик та Анастасія Гончар. Розпочала свято Марія Романівна , яка звернулася до дітей : ..."Всі ми завдячуємо своїм життям , силою і розумом Мамі, яка нас годує, одягає, дбає про науку і завжди є порадником в будь - якій скрутній хвилині. Ми повині її любити і шанувати за те, що для нас нічого не шкодує- ні труду , ні власного здоров"я , а ні недоспаних ночей..." Вона розповіла їм легенду В.Сухомлинського "Материнська любов - найсвятіша", а легенду "Як мати зозулею стала" прочитала дітям Руслана Хомишин.
   Немає жодного поета і письменника, який би не присвятив свого твору матері, і для всіх, звичайно, образ матері це символ дитинства. На свято завітала керівник відділу культури Жовківської РДА , поетеса Галина Петрівна Фесюк, яка подарувала дітям свій вірш "Благослови, Боже, мамине життя!" та звернулася до дітей: ..."Крім Матері, яка народила і вивела в люди, ми маємо дві спільні Неньки - Небесну Пречисту Діву Марію, що породила Сина Божого, нашу Заступницю, та Україну, що наділила нас мовою, піснею чаром природи , голосом душі, який в"яже нас усіх в одну родину. Любімо і шануймо свою рідну неньку, що привела нас на світ, нашу Небесну Неньку, яка дає нам ласку жити у вірі і надії, та Україну, що дає нам крила до лету на вершини людського Духа."  
    Свято завершила Катерина Олексіївна Муц ,яка сказала: "Нехай назавжди закарбується у ваших душах полум"яні слова прекрасного поета Василя Симоненка:
Можна вибрать друга і по духу брата, Та не можна рідну матір вибирати."

Немає коментарів:

Дописати коментар