понеділок, 14 листопада 2016 р.

ЗНО-2017 розпочнеться 23 травня


Реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання у 2017 році проходитиме з 6 лютого до 17 березня. А самі тестування абітурієнти складатимуть з 23 травня до 16 червня.
Про це сьогодні, 14 листопада, під час прес-конференції щодо ЗНО-2017 розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.
Щодо нововведень у самій процедурі тестування, то наступного року ЗНО вперше повністю замінить державну підсумкову атестацію у школах. Усі три обов’язкові шкільні іспити учні складатимуть шляхом тестування. Зокрема, перший обов’язковий предмет для усіх – українська мова. Другий на вибір – історія або математика. А третій – який вибере сам учень.
Так само три предмети складатимуть для вступу у вищі навчальні заклади. Перший – українська мова, другий на вибір – математика, історія або біологія, третій – затверджений правилами прийому вищого навчального закладу.
«Якщо у 2016 році ЗНО зараховували як державну підсумкову атестацію з двох предметів, то у наступному році це вже будуть оці три предмети. Результати тестування оцінюватимуть за 12-бальною шкалою для шкіл і за 200-бальною для подальшого вступу», - поінформувала Лариса Середяк.
Загалом у 2017 році зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься з 12 навчальних предметів. Кожен абітурієнт матиме можливість вибрати 4 предмети. Тестові зошити для ЗНО будуть перекладені на шість мов національних меншин: російська, молдовська, румунська, польська, кримськотатарська, угорська (за бажанням учасників).
Нагадаємо, зареєструватися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можна буде з 10 до 31 січня 2017 року, тестування відбудеться 1 та 8 квітня.

Немає коментарів:

Дописати коментар