пʼятницю, 25 листопада 2016 р.

Виховна година в 5-А класі "Голодомор 1932-1933 рр. Україна пам'ятає".


Історія органічно пов'язана з пам'яттю, яка долає невпинний час, долає забуття. В цьому непересічна культурна значимість пам'яті. Безпам'ятство — це невдячність перед минулим і безвідповідальність перед майбутнім. Щоб не помилятися в майбутньому, ми повинні пам'ятати про свої помилки в минулому.
Вшанувати пам’ять невинних жертв – це той мінімум, який ми, сучасні українці, маємо зробити не стільки для мільйонів загиблих, а, скоріше, задля наших дітей, які повинні завжди пам’ятати про ті страшні часи й робити все, щоб подібне ніколи не повторилося.
Саме тому 25 листопада в нашій школі класним керівником 5-А Остапчук З.В. була проведена виховна година "Голодомор 1932-1933 рр.: Україна пам'ятає" з  метою вшанування пам’яті жертв голодомору, які були спрямовані на донесення до школярів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років. В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку.
Ця виховна година запам’ятається усім завдяки тим емоціям суму, жалю і співпереживанням, які вчувалися у кожному слові і русі однолітків та класного керівника.



Немає коментарів:

Дописати коментар